-
Worst met broccolistoemp
Ik haalde om 17.45 u de worsten niet uit de koelkast, liet ze (om minder te barsten, zoals in mijn notities) niet op kamertemperatuur komen, zette een deksel op de pot en voor de allereerste keer was er één opengesprongen. Ik vond zout & kruiden bij de ingrediënten op de verpakking van braadworst bij buurtslagers, dus…
-
Blinde vinken met meesterlijke boontjes
Een idee uit Jeroen Meus zijn 200 klassiekers
-
Vis met spinaziestoemp
kabeljauwhaasje in de oven op een bedje van spinazie.
-
Scampi all’ arrabbiata
Hou je van pikant? Dan wordt één van de frats-tips van Klem uit De wakkere muis: chipolatta of lamsmerguez of scampo & pomodoro al peperoncino (dat ik at met tranen in de ogen) je favoriete recept!
-
Portugees witloof
Hesperolletjes op Portugese wijze, waaraan in Galeria de werkwijze voor tomatensaus ontbreekt.
-
Mosselen, wàànzinnig lekker!
Ode aan mijn vader (mosselen) uit SERGIO KOOKT G TOT N DEEL 2 en MAGAZINE, KOKEN MET SERGIO HERMAN
-
Sole normande
In “koken met een sterretje” vond ik “sole Ostendaise”, die volgens Peter Goossens bestaat uit 3 fonds: nl. van champignons, garnaal & ossefond en waarvan geen enkele smaak mag overheersen. Ik vond Oostendse zeetong in de Perfecte keukenagenda. Zeetongfilets met paddenstoelen en garnaalsaus staat in Sterrenchefs van bij ons KOKEN MET CAUDERLIER. Normandische-noordzeetongfilet uit ONS KOOKBOEK…
-
Asperges met witte wijnsaus, gerookte zalm & croutons
Asperges met witte wijnsaus, gerookte zalm of rauwe ham & croutons 1 Dit heb je nodig: voor 6-10 personen:
-
Macaroni met asperges
Ingrediënten voor 3 personen:
-
Hesprolletjes met asperges (D. De Prins)
Ingrediënten voor 3 personen: