Preisoep met sla

Ik verdeelde de slasoep in 2 en serveer de mijne gezeefd als aperitiefsoepje, zoals vorig jaar op het terras van ô plaisir des sens in Prayssac : lauw met slagroom, gepresenteerd in een glaasje met een koffielepel of rietje.
De andere helft werkte ik af met een beetje lookpoeder, zoals in  lekker veggie, en dien ze warm op als voorgerecht.
“Preisoep met sla” verder lezen

Cholesterolarme kattentongen

Op de low budget kookcursus deelde ik eerst de ingrediënten voor koekjesdeeg uit: “Het Gouden Boek 70 jaar Solo in de keuken” door 5 en (waarom weet ik niet) 500 ml melk door 3.
Toen we het deeg bereidden, merkte ik dat er iets mis was… We begonnen opnieuw & ik deelde alle benodigdheden door 3. Bij de melk gekomen, merkte iemand op: ” Het is een 1/2 dl, dit is 50 ml.” Toen merkten we dat er bij de ingrediënten 150 g & in de werkwijze 125 g solo staat. Dus paste ik weeral het recept aan. Als de dieetkoeken gebakken waren, merkte één van de verantwoordelijken op: ” Het verschil in boter zal zijn om de bakplaat in te vetten.” “Cholesterolarme kattentongen” verder lezen

Mexico: rijstpap

Ik haalde deze anekdote nog eens boven. Lang geleden engageerde ik mij om rijstpudding te koken voor het schoolfeest van de VBS (nu de bijenkorf) in het Akkerken Sleidinge. Op 2 of 3 vuren tegelijk gingen we in mijn keuken aan de slag met melk uit flessen.We hadden zoveel te vertellen… en toen ik de potjes vulde, merkte ik dat de bodem van al onze pannen zwart zag.
Ik liet mijn man proeven en we besloten al de aangebrande rijstpap weg te gooien. Rosa kookte verse rijstpap met hoevemelk. Sindsdien heb ik nooit meer rijstpap voor véél volk gekookt! “Mexico: rijstpap” verder lezen