-
Bosvruchtentaart
Ik bakte blauwbessen-appelstrudel (met filoudeeg???) met het overschot van het fruit, gemengd met bruine suiker.
-
Tongfilet & bieslookpuree
Op de tweede low budget kookcursus kookte ik gestoomde pangasius, tuinkruidenstoemp, mosterdsaus. Ik vond in de Bofrost cataloog herfst/winter 2007/2008 dat Vietnamese pangasiusfilet (blijvend goedkoper bij aldi) te vergelijken is met zeetong.
-
Zuid-Afrika: vanillepap
Op een kookles van strooide ik, om velvorming te voorkomen, suiker op chocoladeoudding, een tip uit koken = wetenschap.
-
smoelpap
Tafelen vroeger en nu: wat kookte tante Jeanne in haar panne?
-
Claudio’s erwtensoep
Ik combineerde een soepje met erwten en munt met st Germain (niet hetzelfde als in de zondag van 4.11.2012 & op njam.be) = soep met munterwtjes uit da’s pas (budget)koken, & doperwtenmousse.
-
Mosselen op astucio
Mosselen koken op de schaal van een astucio is één van mijn gezond zuiders recepten. Ik vind het een lekkernij waaraan niet kan weerstaan worden bij de zomerse frisheid van Chablis, chardonnay of SAUVIGNON BLANC! Serveer eens mijn lekkere en gezonde pesto bij Oxfam: mosselen bij 120 Sauvignon Blanc als aperitief voor 8 personen:
-
Patatas bravas met ketchup
Ik at aardappelblokjes door piratenzwaarden in knutselen met kinderen op een kookles: “op pirateneiland” met partyspiesjes i.p.v. frietvorkjes, zoals in mijn doe-het-zelf-frituur (verkleed als Jommeke).
-
aardbeien-sinaasbavarois
In “lekker van bij ons” op Vitaya zag ik op 14.6.2008 aardbeienbavarois. Op de les low budgetkoken heb ik bavarois met aardbei-sinaasappeljam bereid.
-
Casinobrood
Ik probeerde op de low budget kookcursus ook sandwichbrood in mijn broodmachine, lekker! maar het kruim viel eruit toen ik op mijn werkblad tikte met het emmertje.