Café glacé met boterspekken

Bij het lezen van Weense koffie met Chocotoff en vanille -ijs in
kids in the kitchen kwam ik op het idee voor Wiener Kaffee met Werthers echte of boterkaramellen: Weeg de boter af. Doe 20 g boter,
20 g bloemsuiker (4 koffielepels), 20 g honing (4 koffielepels) &
20 g  Côte d’or melkchocolade in een pannetje en roer op een zacht vuur tot alles goed gesmolten is. Verhoog de temperatuur tot de massa kookt, blijf roeren en laat juist één minuut koken (niet langer!).
“Café glacé met boterspekken” verder lezen

Donuts & nonnevotten

Wie kent die Limburgse lekkernij, de beignet van de gele mannetjes die dagelijks meerdere keren op TV te zien zijn, niet & traditioneel op nieuwjaarsdag wordt gegeten.
The movie bracht mij op ideeën voor Amerikaanse cocktail, chips, vla met Simpsonkoekjes, nopjeskoekjes en veel DONUTS met suikerlijm-& glazuur  natuurlijk.
En buiten dat ik op de afspraak stond en er geen kinderkookles was, verliep alles volgens de planning… D’Oh! “Donuts & nonnevotten” verder lezen