Categorie: Nagerecht en ijs

  • Pannenkoekenfeest

    Pannenkoekenfeest

    Na een gourmet hielden wij ons hart vast, want de vlammen sloegen tijdens het flamberen (in de pannetjes) van pannenkoeken en appelsienensaus tot aan het plafond.

  • Normandische pannenkoeken

    Normandische pannenkoeken

    Ik vond lichte pappelpannenkoeken “zonder ei” met fruit & honing uit Vegetaranean. Culinair, vegetarisch, Italiaans. Ik gaf in google “pannenkoekendeeg met cognac” in & kreeg een link met pannenkoeken met Westmalle Tripel. Ik combineer Westmalse appelpannenkoeken & het recept op het pak Dr. Oetker Pannenkoeken-Mix.

  • tiramisu met advocaat

    tiramisu met advocaat

    Op 24.1.2008 kreeg ik op de kookcursus van KWB Ertvelde, speculaastiramisu, die ik met advocaat vond in kids in the kitchen. Ik giet eens amaretto op de bovenste laag & serveerde dit recept op oudejaarsavond in 10 ovalen glaasjes.

  • Vanille-ijs met yoghurt

    Vanille-ijs met yoghurt

    Ik las nog eens in ijsdromen van Philips, en kwam tot de constatatie dat er een hemelsbreed verschil is tussen yoghurt-softijs (dat ik lang geleden bereidde met Ardo bosvruchtenkorf) en dit recept uit Smaak 49 van juni -september 2009, waaraan na 20 minuten 200 g frambozen wordt toegevoegd.

  • Mexico: rijstpap

    Mexico: rijstpap

    Ik haalde deze anekdote nog eens boven. Lang geleden engageerde ik mij om rijstpudding te koken voor het schoolfeest van de VBS (nu de bijenkorf) in het Akkerken Sleidinge. Op 2 of 3 vuren tegelijk gingen we in mijn keuken aan de slag met melk uit flessen.We hadden zoveel te vertellen… en toen ik de potjes vulde, […]

  • Plop-pudding met meringue

    Plop-pudding met meringue

    Door Haspengouwse chocoladepudding in Smaak 46 kwam ik op een idee voor Kokos en witte chocolade uit Smaak 44 met Plop-Pudding vanille van Dr. Oetker.

  • Mango-ananas ijslolly’s

    Mango-ananas ijslolly’s

    Ijslolly op ketnet Ik probeerde  bijna stijfgeklopt eiwit onder het mengsel voor ananas-mango-ijs te scheppen, maar dat was een ramp! Door mojitosorbet weet ik wat ik met het eiwit moet aanvangen.

  • Speculaastaart

    Speculaastaart

    Ik deed met kinderen uit het mpi mee aan een Lotus actie en in augustus ’00 werd mijn speculoostiramisu, die ik letterlijk vond op lotusvrienden, gepubliceerd in Lekkers. In ’04 publiceerde ik tiramisutaartjes uit chefkids en nam er in ’05 mee deel aan de wedstrijd tijdens de speculoosfeesten.

  • Fruit onder de grill

    Fruit onder de grill

    Ik  faxte naar E. V. M. omdat ik (wegens een fout) witte chocolade weg liet in mijn feestrecept voor sinaasappelsabayon met peren gekookt in suikerwater, maar kreeg nooit antwoord. Door champagnesoep doorzocht ik mijn archieven & zette het recept voor chocoladesoep op punt.

  • Parfait van banaan

    Parfait van banaan

    Exclusieve orange glacé bracht mij op het idee om gele citroenachtige & puddinkjes in allerlei kleuren te bereiden en aardbeienmousse met coulis.