-
Tiramisu van framboos
Door tompoes met aardbeientiramisu van Sergio Herman probeer ik eens millefeuille op grootmoeders wijze met rood fruit: frambozen uit mijn vader zijn moestuin.
-
Tiramisutaart met boudoir
Ik maakte op kolk 2006 met de kinderen tiramisu met speculaas als vijfde maaltijd.
-
Tweekleurenvla op kamp
Dit keukengeheim gaf ik in een reportage van Chris Jonckers voor één van de eerste programma’s met Cathérine Van Doorne op radio2.
-
aardbeienijs & bananenijs
Toen ik in ijsdromen van PHILIPS Delizia op zoek was naar bananenijs vond ik stap-voor-stap aardbeienparfait uit KOKEN = wetenschap en kwam op het idee voor banaanijs.
-
Mokka, hazelnoot & banaanijs
In Spanje kwam ik op het idee om dit heerlijk Duo Dessert softijs te maken met bailey’s.
-
mascarpone-kokosijs
Vanille-ijsroom van kokosmelk in een kletskop serveer ik op een Afrikaans dessertbuffet met een mix van appel met rode vruchten.
-
Chocoladedrankjes
Door warme chocolademelk, versierd met opgeklopte room & cacaopoeder, uit de jommekeskrant serveer ik op oudejaarsavond koffie met Grand Marnier uit Smaak 44 in verrines.
-
een dambord
In de wereld van K3 crea kriebels kwam ik op het idee om blokjes cake op een fonduevork te prikken en in chocoladeglazuur te wentelen.
-
Gigantische pannenkoek
Tip uit de Klasse voor ouders vakantiekalender: bak eens pannenkoeken met ahorn siroop (gezien in Het Nieuwsblad) met mix voor pannenkoeken voor mikado met banketbakkersroom.
-
Pannenkoeken met suiker
Ik noteerde het recept uit de jommekeskrant van kannenpoeken met kuiser, zoals pippi langkous en ik bewees in mijn “villa kakelbont” dat koken = wetenschap. Ik zag in plat préféré dat Jeroen een aardappel op een fonduevork prikte & in olie dompelde om de pan in te vetten.