Categorie: Nagerecht en ijs

  • Tiramisu van framboos

    Tiramisu van framboos

    Door tompoes met aardbeientiramisu van Sergio Herman probeer ik eens millefeuille op grootmoeders wijze met rood fruit: frambozen uit mijn vader zijn moestuin.

  • Tiramisutaart met boudoir

    Tiramisutaart met boudoir

    Ik maakte op kolk 2006 met de kinderen tiramisu met speculaas als vijfde maaltijd.

  • Tweekleurenvla op kamp

    Tweekleurenvla op kamp

    Dit keukengeheim gaf ik in een reportage van Chris Jonckers voor één van de eerste programma’s met Cathérine Van Doorne op radio2.

  • aardbeienijs & bananenijs

    aardbeienijs & bananenijs

    Toen ik in ijsdromen van PHILIPS Delizia op zoek was naar bananenijs vond ik stap-voor-stap aardbeienparfait uit KOKEN = wetenschap en kwam op het idee voor banaanijs.

  • Mokka, hazelnoot & banaanijs

    Mokka, hazelnoot & banaanijs

    In Spanje kwam ik op het idee om dit heerlijk Duo Dessert softijs te maken met bailey’s.

  • mascarpone-kokosijs

    Vanille-ijsroom van kokosmelk in een kletskop serveer ik op een Afrikaans dessertbuffet met een mix van appel met rode vruchten.

  • Chocoladedrankjes

    Chocoladedrankjes

    Door warme chocolademelk, versierd met opgeklopte room & cacaopoeder, uit de jommekeskrant serveer ik op oudejaarsavond koffie met Grand Marnier uit Smaak 44 in verrines.

  • een dambord

    een dambord

    In de wereld van K3 crea kriebels kwam ik op het idee om blokjes cake op een fonduevork te prikken en in chocoladeglazuur te wentelen.

  • Gigantische pannenkoek

    Gigantische pannenkoek

    Tip uit de Klasse voor ouders vakantiekalender: bak eens pannenkoeken met ahorn siroop (gezien in Het Nieuwsblad) met mix voor pannenkoeken voor mikado met banketbakkersroom.

  • Pannenkoeken met suiker

    Pannenkoeken met suiker

    Ik noteerde het recept uit de jommekeskrant van kannenpoeken met kuiser, zoals pippi langkous en ik bewees in mijn “villa kakelbont” dat koken = wetenschap. Ik zag in plat préféré dat Jeroen een aardappel op een fonduevork prikte & in olie dompelde om de pan in te vetten.