Doornikse salade

In Doornik is verloren maandag  de dag voor vrienden-& familiefeesten waarbij iedereen bij aankomst een kaartje trekt met een rol zoals wijnschenker, koning, clown… Het voorgerecht bestaat uit Doornikse sla met alle soorten mogelijke groenten zoals sla, witloof, rode kool & selder, maar ook appels & noten. Het hoofdgerecht is steevast in bier gestoofd konijn met pruimen & rozijnen, geserveerd met gekookte aardappelen.

Uit kreo 1 januari 2006

Ik vond blaadjes van witloof & paarse radicchio gevuld met walnootsalad  met abrikozen, platte kaas en noten in 100 ideeën NR 24. “Doornikse salade” verder lezen

Marmereiersalade

Ik belde Rose, voor wie ik jarenlang tegen ons paasknutsels ajuinschillen verzamelde om gekleurde eieren te koken, om te vragen of  deze werkwijze uit het koekboek van Vos en haas klopt. Haar reactie: ” Hoe gaan die er uitzien vanbinnen? Paars, & rood of groen?” Wel, het water was na 1 uur uitgekookt, de eierdooiers zijn groen & niet meer eetbaar! En naar ik mij herinner heb ik er in 1999 mimosa van gemaakt! “Marmereiersalade” verder lezen

Duo van buffetsalade

Ik zat vorig jaar op een terras in Murcia, had zin in een slaatje en wilde ENSALADILLA RUSA van de kaart bestellen. Toen zei mijn man: “Kijk die mensen zijn ervan aan het eten, het is niet wat jij je ervan voorstelt”. Gisteren werd het ook aan de tapasbar in een restaurant verkocht. Eddy legde in el rais uit dat de basis voor Russische salade met tonijn uit “Heerlijk Spaans”, dat Koen Crucke signeerde, aardappelen is. “Duo van buffetsalade” verder lezen