Aardpeerchips

Op het verjaardagsfeest van Sophie (27.11.2004) keerde ik huiswaarts met aardperen. Ik bakte verse ovenhapjes van deze vergeten groenten, die gefrituurd als garnituur gebruikt worden. Ik verwerkte zoete aardappelchips uit Kinderkeuken van Ikea in groentechips van topinambour in ketnet DOE-BOEK. Toen ik ovenfrietjes eten van Smos las, merkte ik dat de werkwijze met (aard)appelen dezelfde is.
“Aardpeerchips” verder lezen

Croques

Op 19.3.’99 at ik een gewone snede brood met ALL-IN-MIX en vond dat ze een vettige nasmaak had. Voor croques is er geen probleem. Ze zijn perfect, mooi egaal bruin. (Met gewoon brood uit de broodmaker, zijn alleen de eerste mooi bruin.) Er dreef wel vet op mijn bord.  “Croques” verder lezen

Crostini of SMOS panini

Bruschetta met Serranoham & brood in de magnetron = “bloed en tranen”-saus in Het koekboek van Vos en Haas & MMMM…PIZZABAGUETTE! uit het DOEBOEK3 WRAPPERS TIME

Ik at geconcasseerde tomaten met lookmayonaise = aïoli & oregano. Tomatencompote met wittewijndressing in Spelen met warm & koud, Smaak Special, bracht mij op het idee om met één streekspecialiteit uit O -Vl deze variant van croque: SMOS bruschetta met mozzarella & Ganda everzwijnham & dragonvinaigrette te bereiden. “Crostini of SMOS panini” verder lezen