Categorie: soep

  • Superlekkere bouillonsoep

    Superlekkere bouillonsoep

    Ik gaf op kamp de kliekjes van deze “Bundervoetsoep” met groenten of heerlijke vermicellisoep, met lentegroenten uit de moestuin van Johan, als vijfde maaltijd voor de leiding.

  • pompoensoepje met saffraan

    pompoensoepje met saffraan

    Bij het lezen van dit recept in MAGAZINE Smaak merkte ik onmiddellijk op dat Pompoen-appel-wortelsoep (ingrediënten : 10) van pas komt als aperitiefsoepje.

  • Garnalensoep

    Garnalensoep

    Mijn zoon en ik maakten op 3.9.2004 verduiveld lekkere soep van grijze garnaaltjes. Als de soep klaar was moesten we toch eens proeven…; Hemels!!! Zo’n lekkere soep hadden wij nog nooit gegeten! “We wringen er met een neteldoek de laatste druppel uit”: zei Ruben. Op dat moment was er een glazenwasser in huis. Ik zei: “Dat…

  • courgettesoep

    courgettesoep

    Bij het lezen van de rubriek shop in PLAZA, kwam ik op het idee om courgettensoep uit Smaak af te werken met Cambozola Composé i.p.v. 375 g wortelen.

  • Wortelsoep met pastinaak

    Wortelsoep met pastinaak

    Bij het lezen van wortel-pastinaaksoep uit Wintergroenten in PLAZA, kwam ik op het idee om vermicelli van pastinaak (erotisch) toe te voegen aan mijn wortelsoep en op te dienen met gebruiksklare flodor croûtons D’OR met look smaak.

  • knolseldersoep (392 kcal)

    knolseldersoep (392 kcal)

    Vergeten groenten- & knolseldersoep op 6.11.2009.

  • Witloofsoep met roommousse

    Witloofsoep met roommousse

    Stap-voor-stap kooktechnieken (warm & koud) volgens de regels van de complete kookkunst in de Belgische basiskeuken. In  een 3 uur durende kooksessie, toverden 10 vrouwen van markant zelf, in mijn keuken, een fijn gerecht op tafel. Kwam jij gezond en wel de winter door… …with grondwitloof in al zijn vormen?

  • Pistousoep

    Pistousoep

    In het proefboek (Oost-Vlaanderen) van de Week van de Smaak 2008 vond ik potage au pistou = pesto. Ik herinnerde mij dat ik dit recept 30 jaar geleden moest opzoeken voor een kookles, toen ik voor diëtiste studeerde. Onmiddellijk greep ik naar “koken met kruiden” van Wina Born.

  • Boursin knoflooksoep

    Boursin knoflooksoep

    Dit gezinsbondrecept: lege-borden-preisoep, kreeg op 12.1.’08 een publicatie in kookgeheimen. In “’t kinderkookcafeetsen” maakte ik ze met gehakt i.p.v. ham en vergat de bouillonblokjes in Duitse romige prei – kaassoep, die ik op de kop tikte na een gemütliche Weinprobe bij de familie Schneider in Bekond aan de moezel.

  • Klassiekertje: prei-witloofsoep

    Klassiekertje: prei-witloofsoep

    Vlaamse gezonde light witloof-preisnoep als amuse.