Preisoep met sla

Ik verdeelde de slasoep in 2 en serveer de mijne gezeefd als aperitiefsoepje, zoals vorig jaar op het terras van ô plaisir des sens in Prayssac : lauw met slagroom, gepresenteerd in een glaasje met een koffielepel of rietje.
De andere helft werkte ik af met een beetje lookpoeder, zoals in  lekker veggie, en dien ze warm op als voorgerecht.
“Preisoep met sla” verder lezen

Doornikse salade

In Doornik is verloren maandag  de dag voor vrienden-& familiefeesten waarbij iedereen bij aankomst een kaartje trekt met een rol zoals wijnschenker, koning, clown… Het voorgerecht bestaat uit Doornikse sla met alle soorten mogelijke groenten zoals sla, witloof, rode kool & selder, maar ook appels & noten. Het hoofdgerecht is steevast in bier gestoofd konijn met pruimen & rozijnen, geserveerd met gekookte aardappelen.

Uit kreo 1 januari 2006

Ik vond blaadjes van witloof & paarse radicchio gevuld met walnootsalad  met abrikozen, platte kaas en noten in 100 ideeën NR 24. “Doornikse salade” verder lezen

spekpannenkoeken

Ik vond lichte pannenkoeken “zonder ei” met fruit & honing uit Vegetaranean. Culinair, vegetarisch, Italiaans. Ik gaf in google het trefwoord “pannenkoekendeeg met cognac” in & kreeg een link met Westmalse pannenkoeken met Westmalle Tripel. Ik haalde Dr. Oetker Pannenkoeken-Mix uit de vooraadkast & vond appelpannekoeken op de verpakking. Ik zocht in Menu, Spectrum encyclopedie & vond pannenkoek met appelen. Hierdoor kwam ik op het idee om, voor mijn cognacmenu & augustijnmenu, Ganda-pannenkoeken te bereiden met spekreepjes, cognac en appels toe te voegen. “spekpannenkoeken” verder lezen

Tapas

Ik ga vandaag de tapastoer op & maak vleermuisogen uit de wakkere muis: olijven+paprika-witloof+ansjovis-Chorizo-Hilda: gemarineerde anchovis met chips-caracoles-amandelen+sherry- calamares fritti & Pa amb tomàtoquet.

Werkwijze tomatenbrood:
soms wordt er gewoon een halvetomaat op de boterham (stokbrood) gewreven. Zacht brood kan eerst worden geroosterd.
Andere mogelijkheden zijn het het brood te bedruppelen met olijfolie of er een teentje lookoverheen te wrijven.

Ik berekende de calorieën van de recepten uit “Heerlijk Spaans” gesigneerd door Koen Crucke:
peterselietortilla (585 kcal pp) of zoals Jeroen: met paprika & erwtjes
Russische salade met tonijn of ENSALADILLA RUSA (295 kcal pp):geef het trefwoord in!

Ik vond in WEEKEND de juiste schrijfwijze & omschrijving van pintxos en ben trots dat ik Michel Goessens kon strikken om op 7 februari 2008foto’s te nemen van de kookles: “tapasbar”  en de men only van KWB Ertvelde  veel geleerd hebben. “Tapas” verder lezen