Categorie: Voorgerecht

  • Ganda scampi fritti

    Ganda scampi fritti

    Sergio’s beignetbeslag met pils voor scampi, geserveerd met 40 g bertolli pesto verde, op een bedje van 40 g rucola & 4 zongedroogde tomaten

  • Bruschetta

    Bruschetta

    Op een Kleurrijk dipbuffet leg ik niet teveel (komt rommelig over) broodjes om thuis af te bakken met lekkere hesp, gruyère of geitenkaas, rucola & evt okkernotenolie of olijfolie extra vergine (antipasti, om de smaakpapillen op scherp te zetten).

  • Zalmtartaar

    Zalmtartaar

    Gevulde aardappel of gerookte paling uit dagelijkse kost 1 met aardappelwafeltjes: ½ kg aardappelen koken-afgieten-opschudden-warm pureren+1 ei-p-z-muskaatnoot-25 g bloem opstrooien. Wafelijzer gloeiend heet laten worden. Wafels 4 à 5’ bakken. Gerookte zalm & zure room (uit da’s pas koken aardappel ) erop.

  • Artisjokken met dipsaus

    Artisjokken met dipsaus

    Maak eens fingerfood:  wraps op ketnet met hummus.  Ik zag op AVS  dat  Peter De Cercq deze Mexicaanse lekkernij: burrito (Griet van Herck, bracht het recept voor guacamole mee uit Honduras, waar ze werkte met straatkinderen) op een pannenkoek of tortillavel smeerde. Hij rolde er een gebakken saucisse in & verwarmde deze op de bbq.

  • Tomatenbrood

    Tomatenbrood

    Een maaltijd in Barcelona zonder PA AMB TOMÀQUET uit De keuken van Beverly Leblanc vooraf is ondenkbaar. Ik leerde, op één van de mooiste citytrips, hoe ik moet omspringen met het mandje geroosterd brood, de tomaatjes & de teentjes knoflook die we voor de maaltijd (op een terras) geserveerd kregen.